Pilot voor MuseumEscape een groot succes!

Op 15 en 16 oktober heeft Novitas Heritage een nieuwe door haarzelf ontwikkelde pop-up Escape Room gepresenteerd aan het publiek. De ervaring genaamd “De dekenkist van graaf Floris V” biedt deelnemers een uitdagende en leuke activiteit. Maar liefst 17 groepen in diverse samenstellingen hebben geprobeerd de ‘middeleeuwse’ dekenkist te openen door archeologische puzzels op te lossen. Binnen een half uur hadden zij allemaal het mysterie opgelost en tegelijkertijd meer geleerd over de archeologie! Deze ‘dekenkist’ is vanaf heden te boeken. Deze pop-up ervaring dient als een voorbode voor een grotere, mobiele escape room die in 2017 gelanceerd zal worden.

Escape Rooms

Dagelijks laten honderden mensen zich vrijwillig opsluiten in zogenaamde escape rooms. Zij krijgen een bepaalde tijd om samen een aantal puzzels op te lossen die leiden tot ontsnapping uit de kamer. Deze real life games hebben uiteenlopende thema's zoals gevangenissen, laboratoria, tandartspraktijken, spookhuizen of ateliers. Ondanks dat er al meer dan 400 escape rooms zijn in Nederland (volgens all-escaperooms.nl), is er nog geen met een uitgesproken archeologisch thema.

Bij ‘De dekenkist van graaf Floris V’ worden deze real life gaming elementen gecombineerd met een actievere spelbegeleider, welke onderdeel uitmaakt van de ervaring. Zo kan deze gedurende het spel de puzzel sturen, om zo voor iedere groep een uitdaging op maat te bieden. Dit maakt de ervaring geschikt voor jong en oud!

Archeologie en gaming

Archeologie komt niet slechts terug in het thema van deze pop-up escape room (waarbij deelnemers niet uit de kamer, maar in een kist moeten geraken). De deelnemers moeten namelijk archeologische handelingen verrichten bij het oplossen van de puzzels.

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken! 

 DSC8273

facebooktwitterlinkedinrssgoogleplus